Στα social media είχε την τιμητική της μετά τα πρώτα αποτελέσματα: «Άντε γεια», «Γιατί δεν με αφήνετε να μπω στη Βουλή» (με φωτογραφία από το γνωστό επεισόδιο με την αστυνομία) και διάφορα άλλα. Η απουσία τής Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη νέα Βουλή είναι γεγονός, ωστόσο ένα είναι βέβαιο: η νέα Βουλή θα είναι πολύ πιο πληκτική χωρίς αυτήν. Ίσως και πιο ήσυχη.
Ο νέος πρόεδρος τής Βουλής προφανώς δεν θα θέλει και να διευθύνει τη συνεδρίαση και ταυτόχρονα να εκφωνεί λόγους διαρκείας «Φιντέλ», και αναλόγου φινάλε, τύπου «η ιστορία θα με δικαιώσει». Πιθανότατα θα περιοριστεί στον ρόλο του, κάτι που για τη Ζωή δεν ήταν ακριβώς αυτονόητο. Θα λείψουν στιγμές χαράς, έντασης, γέλιου, αναστάτωσης, διακοπών, αντεγκλήσεων και μιας ατέρμονης διαμάχης «προεδρείου εναντίον όλων». Πλέον θα υπάρχουν και κάποιες ατάκες βουλευτών που «θα πέφτουν κάτω». Γιατί με τη Ζωή στην προεδρία, καμία ατάκα βουλευτή δεν πήγαινε χαμένη.
Το κανάλι της Βουλής θα επανέλθει στα παλιά. Πιθανότατα θα επανέλθουν και οι συμβασιούχοι που η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν ήθελε ανάμεσα στα πόδια της. Πόση διάρκεια θα έχει η κάλυψη των επιτροπών;
Γιατί με τη Ζωή, αν επέμενες να παρακολουθήσεις μέχρι τέλους οποιοδήποτε σχετικό πρόγραμμα, όταν έπεφτες να κοιμηθείς, έβλεπες να γλυκοχαράζει…
Οποτε εμφανιζόταν η Ζωή, τα στομάχια σφίγγονταν, τα πρόσωπα σοβάρευαν, η ατμόσφαιρα αποκτούσε ηλεκτρισμό. Μια αίσθηση τού αναπάντεχου, συνήθως προς τη συγκρουσιακή πλευρά του…
Οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι επίσης θα χαλαρώσουν. Η Σία Κοσιώνη δεν θα ξανακούσει ποτέ αιχμή για τις προσωπικές επιλογές της σε συνδυασμό με τις δημοσιογραφικές της θέσεις, ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν θα θυμώσει ξανά.
Αλλά και η φρουρά τής Βουλής προβλέπεται να αισθανθεί μια ανακούφιση. Γενικά όποτε εμφανιζόταν η Ζωή, τα στομάχια σφίγγονταν, τα πρόσωπα σοβάρευαν, η ατμόσφαιρα αποκτούσε ηλεκτρισμό. Μια αίσθηση τού αναπάντεχου, συνήθως προς τη συγκρουσιακή πλευρά του…
Ακόμη και στις παρέες, ένα καθημερινό προσφιλές θέμα συζήτησης, θα πάψει να υφίσταται. Η διαμάχη ανάμεσα σε φανς τής Ζωής και κατηγόρους της, θα απουσιάσει από τη δημόσια συζήτηση, στην οποία κυριαρχούσε σχεδόν καθημερινά.
Η απουσία τής Ζωής θα στοιχίσει σε όλους. Οι σατιρικές εκπομπές θα ξεμείνουν από υλικό. Οι σκιτσογράφοι το ίδιο.
Και, χωρίς να θέλουμε να γίνουμε χυδαίοι, τώρα πια που η Ζωή θα είναι εκτός Βουλής, θα μπορέσει, όπως ευχόταν ο Γιακουμάτος, να την χαρεί περισσότερο και ο σύζυγός της. Εκτός κι αν διεκδικήσει κάποιον από τον χρόνο της η κολλητή φίλη της Ραχήλ, η οποία επίσης έμεινε εκτός. Ή ο Λαφαζάνης σε περίπτωση που συνεχίσει να πορεύεται πολιτικά μαζί της.
Η Βουλή χωρίς τη Ζωή, η ζωή χωρίς τη Ζωή. Από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, σε μια μουντή καθημερινότητα και μια Βουλή σε άχαρο ρόλο ψήφισης «τετελεσμένων», η Ζωή, όπως έγραφε και ο αλεξανδρινός ποιητής, ήταν «μια κάποια λύσις».