Είναι μεν άρρωστοι και καταβεβλημένοι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαβιούν ως σε στρατόπεδο. Οι φρέσκες πορτοκαλάδες είναι απολύτως απαραίτητες, τα ζεστά τσαγάκια δέον όπως ποικίλλουν για να αρωματίζουν κάπως την καθημερινότητα των ασθενών. Και επειδή υποθέτω ότι θα έχετε εξαντλήσει όλες τις κοτόσουπες και θα έχουν αποκάμει όχι μόνο από την καταβολή και τον βήχα αλλά και από το πολύ πουλερικό, καρότα και σέλινα και γεώμηλα ιδού μία συνταγή πλειστάκις δοκιμασμένη που παρηγορεί τη γεύση και ευφραίνει τη διάθεση των γριπιασμένων:
Τα ζυμαρικά των καταπονημένων (από το βιβλίο της Μάσα Μέριλ Joyeuses Pates)
300 γρ φετουτσίνι με αυγό (ιδεωδώς φρέσκα ή εγώ διαλέγω τα Cipriani ή άλλο της αρεσκείας σας)
1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
2 αυγά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλατίζετε ελαφρώς το γάλα και το βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα αφήνετε νά βράσουν, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν καθόλου. ‘Οταν θα είναι έτοιμα (και όχι παραβρασμένα!) διαλύετε στο γάλα δύο κρόκους αυγών και σερβίρετε αμέσως με την κουτάλα σε βαθιά πιάτα. Πιπεράκι και αμέσως στον περιποιημένο δίσκο για το κρεβάτι του αγαπημένου σας αρρώστου!