Ο θρύλος λέει πως οι αδερφές Έλλιοτ (εγγονές του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου) επρόκειτο να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Αμερική και να φύγουν αεροπορικώς στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Δεν έφυγαν ούτε εκείνη την ημέρα (λόγω των γεγονότων) αλλά ούτε στη συνέχεια γιατί εν τω μεταξύ έψησαν το Cake που πάντα ποθούσαν.
Πάνφρεσκο, μυρωδάτο, ανακουφιστικό, φροντισμένο το μαγαζάκι της Ηροδότου μας τροφοδοτούσε με τα καλύτερα χει-ρο-ποί-η-τα κέικ, μάφινς, τάρτες, φατζ για να χαμογελάσει το χειλάκι μας και να ομορφύνει τον καφέ μας αλλά και ωραιότατες μανιταρόσουπες για να ζεσταθεί το καταπονημένο μας στομάχι..
Σε λίγες μέρες, το Cake του Κολωνακίου ξανανοίξει λίγα βήματα πιο πάνω από το παλιό μαγαζί, στη γωνία σχεδόν με Καρνεάδου, ξανανοίγει και στο Χαλάνδρι απέναντι από την Αβάνα ενώ δυο άλλα Cake ήδη μοσχοβολούν στο Περιστέρι και στην Ερυθραία.
Κι εγώ σας στέλνω μια συνταγή από το βιβλίο των αδερφών Έλλιοτ για να τέρψετε τους αγαπημένους σας.
Βελούδινο κέικ με κακάο και βανίλια
240 γρ. αλεύρι, 225 γρ. ζάχαρη, 120 γρ. λιωμένο βούτυρο, 3 αυγά, 1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ, ½ κουταλάκι αλάτι, 175 ml ξινόγαλο, 40 γρ. κακάο, 80 ml καυτό νερό.
Πάρτε κατ’ αρχάς 3 μπολ.
Στο 1ο ανακτεύετε τη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα και τα αναμειγνύετε όλα μαζί. Σε ένα 2ο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και μετά τα μεταφέρετε όλα στο 1ο μπολ σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας. Προσθέτετε και το ξινόγαλα και ανακατεύετε. Σε ένα 3ο μπολ διαλύετε τη σκόνη κακάο με το καυτό νερό κι έπειτα προσθέτετε το 1/3 του αρχικού μίγματος. Ανακατεύετε.
Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ προσθέτετε εναλλάξ, μία κουταλιά από το λευκό μίγμα (στο οποίο έχετε ρίξει και τη βανίλια) και μία κουταλιά από το μίγμα κακάο. Συνεχίζετε να προσθέτετε τα μίγμα εναλλάξ κι όταν τελειώσουν, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ανακατεύετε ελαφρά με κυκλικές κινήσεις για να δημιουργηθούν τα ωραία « «μαρμπρέ νερά».
Ψήνετε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς.